Gonartroza, cunoscută și sub denumirea de osteoartrită a genunchiului, este o boală degenerativă a articulațiilor care afectează cartilajul, osul și țesuturile din jurul genunchiului. Această afecțiune duce la deteriorarea treptată a articulației, rezultând în durere, rigiditate, umflături și mobilitate redusă.
Ruptura de ligament încrucișat anterior este o leziune comună în special în rândul sportivilor și persoanelor active. LIA este unul dintre cele patru ligamente majore ale genunchiului, având rolul de a stabiliza articulația și de a preveni deplasările excesive ale tibiei față de femur.
Ruptura sau leziunea de menisc este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale genunchiului. La persoanele tinere ruptura meniscului apare, cel mai frecvent, secundar unui traumatism sau torsiuni, sportivii fiind cei mai frecvent afectați.
Ruptura de coafă de rotatori este o leziune la nivelul coafei rotatorilor, care în timp va duce la slăbirea umărului, motiv pentru care activitățile de zi cu zi cum ar fi pieptănatul părului sau îmbrăcatul devin aproape imposibil de făcut.
Artroza de umăr, cunoscută și sub numele de osteoartrita umărului, este o afecțiune degenerativă a articulației umărului care implică uzura progresivă a cartilajului articular.
Instabilitatea articulației umărului apare atunci când capul humeral (partea superioară a osului brațului) se deplasează parțial sau complet din cavitatea glenoidă (parte a scapulei), din cauza slăbirii sau ruperii ligamentelor, tendoanelor sau mușchilor care stabilizează articulația.
Sindromul de impingement al umărului (cunoscut și sub denumirea de impingement subacromial) este o afecțiune frecvent întâlnită, caracterizată prin compresia sau prinderea structurilor moi (cum ar fi tendoanele și bursa subacromială) între capul humeral și acromion (o parte a scapulei) în timpul mișcărilor brațului.