Save The Meniscus!

Până nu demult tratamentul acceptat în leziunele de menisc a fost îndepărtarea totală a meniscului. Cea mai frecventă procedură ortopedică în Statele Unite era meniscectomia. Desigur, în prezent când ne referim la termenul de „meniscectomie” , avem în vedere meniscectomia parțială, efectuată minim invaziv, artroscopic.  “Meniscectomie totală” este considerată în prezent o intervenție chirurgicală barbară și pierderea meniscului este privită ca o stare pre-artrozică pentru genunchi, din cauza pierderii funcției protective asupra genunchiului.

În prezent există numeroase metode pentru a salva meniscul rupt, prin tehnici minim invasive, deoarece în articulația genunchiului nu există loc ce nu poate fi accesat cu ajutorul artroscopului.

În prezent, în ortopedia modernă modială, specialiștii au ajuns la un consens, că în leziunile de menisc, fie isolate, fie asociate cu alte leziuni intraarticulare, cum ar fi ruptura ligamentului încrucișat anterior, tratamentul recomandat este păstrarea meniscului, adică sutura lui, ambele meniscuri având un rol extrem de important pentru sănătatea genunchiului pe termen mediu şi lung.

Noi, în practica curentă, aplicăm aceleaşi principii, de păstrare a meniscului, sutura lui, prin tehnici minim invasive, artroscopic, utilizând diferite metode, atât tehnica All-Inside, Outside-In şi Inside-Out.

all inside

outside

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − three =