Presupune înlocuirea articulației genunchiului și poate fi denumită mai corect „refacerea suprafeței” genunchiului deoarece doar suprafața oaselor este în realitate înlocuită.
Cauze care pot duce la apariția gonartrozei:
Puteți descărca protocolul de recuperare care vă ajută după o intervenție de protezare a genunchiului.
Artroplastia sau protezarea de șold este una dintre cele mai frecvente și sigure intervenții chirurgicale, care permite restabilirea mobilității pierdute a articulației, ca rezultat al proceselor degenerative legate de vârstă sau traumatice (fracturi de șold).
Cele mai frecvente afecțiuni ortopedice sau traume care duc în final la protezarea șoldului, sunt:
Protezarea de umăr presupune înlocuirea articulației afectate a umărului cu anumite componente artificiale, numite proteze.
Beneficiul major pentru pacient al acestei intervenții chirurgicale este restabilirea activității fizice și diminuarea durerii, cauzată în mod special de artroză (osteoartrită).
Tipuri de proteze de umăr:
Artroscopia de genunchi este o procedură chirurgicală minim invazivă utilizată pentru diagnosticarea și tratarea problemelor articulației genunchiului. Aceasta implică introducerea unui artroscop (un instrument subțire cu o cameră) printr-o incizie mică, ceea ce permite medicului să vadă structurile interne ale genunchiului pe un monitor.
Artroscopia este utilizată pentru:
Este o procedură minim-invazivă prin care chirurgul ortoped evaluează, stabilește un diagnostic și tratează eventualele leziuni din interiorul articulaților umărului.
Cele mai comune intervenții artroscopice la nivelul umărului:
Dacă durerile apărute nu se ameliorează prin tratament non-chirurgical, atunci chirurgul ortoped poate recomanda artroscopie la nivelul umărului.